Двамата си размениха обвинения - Костадинов отбеляза, че България ще бъде

...
Двамата си размениха обвинения - Костадинов отбеляза, че България ще бъде
Коментари Харесай

Шенген влезе в НС: Денков обвини опозицията във внушения и лъжи за мигрантите

Двамата си размениха обвинявания - Костадинов отбеляза, че " България ще бъде наводнена от мигранти " поради решенията на кабинета, а министър-председателят акцентира, че по тематиката с бежанците са смесени истини с неистини с една цел - внушения, които да изплашат хората.

" Две неистини бяха казани - първата е, че има смяна в политиката на Дъблинското съглашение. Дъблинското съглашение е подписано от България през 2007 от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. През 2013 година е променено, още веднъж с мандат на Българска социалистическа партия. Българското държавно управление не е приемало никакво обвързване с изключение на да реагира за скоростта, с която се обработват молбите. Не са обсъждани бройки. И по този начин ще продължи да работи. Дъблинското съглашение е такова, каквото беше през 2013г. И нищо няма да се промени ", уточни Денков.

Костадинов обаче му отговори, че не е прочел добре, тъй като през 2007 година кабинетът е бил с мандат на " актуалните им съдружни сътрудници от Движение за права и свободи ".

" Правителството не е приемало никакво друго обвързване при приемането в Шенген с изключение на да реагира задоволително бързо във връзка с скоростта, с която се оформят молбите, както изисква Дъблинското съглашение, и то ще продължи да работи, до момента в който не се одобри негова смяна. Факт е, че всичко, което е договаряно до момента за Шенген, е обвързвано със настоящето съглашение. Всичко друго са единствено опити за внушения, с цел да бъдат изплашени хората ", категоричен беше Денков.

От своя страна Костадин Костадинов съобщи, че министър председателят имал малки врати, през които да се изплъзва.

" Самите европейски страни си подмятат мигрантите като топки за пинг-понг, тъй като в този момент като ни задължат поради вас, Денков, да вкарваме тези мигранти и след не повече от 7-8 години ще се превърнем в страна с повече задгранични жители, в сравнение с с български с този демографски срив ", разяснява водачът на " Възраждане ", като добави, че до момента България не е спазвала Дъблинското съглашение, с цел да не се изпълни с бежанци.

Малко по-късно Костадинов получи и забележка от заместник-председателя на Народно събрание Никола Минчев, тъй като назова Денков " злощастник " от място, до момента в който той отговаряше на въпрос от трибуната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР